PWO şi AIJP anunţă un eveniment special la EFIRO 2008

English

 Philatelic Webmasters Organization (PWO) este o organizaţie filatelică internaţională bazată în Elveţia, care a fost creată în anul 2001 de preşedintele ei în funcţiune, Dl. Victor Manta. Scopul lui PWO este să încurajeze folosirea tehnologiilor informatice avansate pentru promovarea şi dezvoltarea filateliei. 

 Printre cei peste 350 de membrii ai lui PWO se numără filatelişti cu o vastă experienţă în crearea de saituri filatelice, colecţionari care sunt mânaţi de pasiunea lor de a împărtăşi cu alţii cunoştinţele lor şi dragostea lor pentru filatelie. Unii dintre ei sunt de asemeni colecţionari cu o experienţă filatelică deosebită, fiind bine cunoscuţi pentru competenţa lor, făcând parte din organizaţii filatelice de renume şi fiind de asemeni recompensaţi cu premii importante la competiţii de saituri filatelice, de exemplu de cele organizate în trecut de FIP.

 În anul 2008 se va desfăşura în Bucureşti cel mai important eveniment filatelic al ultimelor 50 de ani din România, expoziţia filatelică internaţională EFIRO 2008 (www.efiro2008.ro ). Această mare expoziţie va comemora aşa cum se cuvine a 150-a aniversare  de la emiterea primelor mărci poştale ale Moldovei, renumitele Capete de Bour.

 PWO a propus recent ca ea să pornească şi să coordoneze o activitate care să fie finalizată printr-o prezentare a unor pagini filatelice Web, dedicate filateliei româneşti, la EFIRO 2008.  Această iniţiativă este sprijinită de Dl. Wolfgang Maassen, preşedintele lui Association Internationale des Journalistes Philatélique (AIJP - www.aijp.org), o organizaţie care sprijină activ EFIRO 2008.

 AIJP şi PWO îşi exprimă convingerea că interesul pentru colecţionarea de mărci poştale va putea fi crescut prin popularizarea saiturilor filatelice care au ca subiect mărcile poştale româneşti şi că prezentarea de pagini filatelice la această importantă expoziţie filatelică internaţională va avea un impact pozitiv atât asupra filateliei româneşti, cât şi asupra activităţii de creare de pagini filatelice pe Web.

 Următoarele date ilustrează interesul pentru prezenţa pe Web a filateliei româneşti:

În luna aprilie a anului 2007, Comitetul de Organizare (CO) a expoziţiei EFIRO 2008 a aprobat proiectul menţionat mai sus, propus de PWO. O întâlnire dintre membri cu înalte responsabilităţi ai CO (D-na Simona Tărăbăşanu şi Dl. Cosmin Mateescu) şi PWO a avut loc în luna mai a anului 2007 la Berna, la sediul Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale. Pe parcursul acestei întâlniri prieteneşti şi deosebit de eficiente au fost definite scopurile urmărite şi au fost stabilite modalităţile prin care acestea vor fi atinse în perioada de timp rămasă până la deschiderea expoziţiei.

Cei trei organizatori ai evenimentului (PWO, AIJP, CO - EFIRO 2008) vor întreprinde următoarele acţiuni concrete, în termen scurt şi mediu:

Prezentarea paginilor Web reunite va avea loc în cadrul expoziţiei EFIRO 2008, pe un monitor de dimensiuni importante, conectat la un calculator, şi se va desfăşura într-un spaţiu potrivit pentru această activitate. Un poster de mari dimensiuni va furniza o informaţie de bază asupra evenimentului. Participarea la prezentare va fi gratuită pentru toţi webmasterii. Prezentarea va continua să fie accesibilă de pe saitul lui PWO şi după închiderea expoziţiei.

Preşedintele lui PWO, Dl. Victor Manta, va prezenta în persoană, în cadrul lui EFIRO 2008, in limbile română, germană, franceză, engleză sau rusă, după caz, atât compilarea paginilor Web, cât şi activitatea filatelică de pe Web, pe care o cunoaşte foarte bine, deoarece participă la ea din anul 1996, cu numeroase sale saituri filatelice.

Filateliştii care sunt deja interesaţi să participe, sunt invitaţi sa îi facă cunoscută lui PWO intenţia lor de a lua parte la eveniment, folosind această adresa. O informaţie detaliată, precum şi formulare de participare, vor fi publicate în curând pe saitul PWO.

Linkuri


Created: 05/05/07. Revised: 08/08/07.
Copyright © 2007 by PWO and
by Victor Manta, Switzerland
All rights reserved worldwide.